Christelijke evenementen

Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, Christelijke evenementen. Je zult bij het lezen van de titel wellicht direct denken aan de EO-Jongerendag, maar er zijn in de loop der jaren vele andere Christelijke evenementen bijgekomen. In dit artikel lichten we de leukste voor je toe.

Niet Van Deze Wereld TOUR

Hiphopcollectief Damascus is gestart met een een nieuw project, namelijk een gloednieuwe EP genaamd “Niet Van Deze Wereld”, en om deze EP te promoten gaat Damascus in oktober 2019 op clubtour. Zij gaan met deze tour langs diverse clubs in Gouda, Dordrecht, Leeuwarden en Harderwijk, en zetten hiermee een aantal unieke avonden neer die bol staan van de visuals, akoestische nummers en enorm veel energie. De concerten zijn zeer geschikt voor tieners, maar zijn in feite leuk voor elke leeftijd.

BOOST Gospel Festival

Ieder jaar op Tweede Pinksterdag vindt het BOOST Gospel Festival plaats in Den Ham in Overijssel. Het is een gratis toegankelijk festival dat volledig draait op vrijwilligers, kerken, bedrijven en andere partners, en welke hun pijlen met name richt op tieners. Er wordt een zeer afwisselend programma aangeboden met als grondslag Music, Inspire en Connect, met als hoofddoel om mensen weer dichter bij elkaar en dichter bij God te brengen. Het BOOST Gospel Festival is een festival voor jong en oud, maar richt zich zoals eerder vermeld met name op tieners. Dit doen zij door een speciale area voor tieners en kinderen aan te bieden, en door het programma op een dusdanige manier aan te passen zodat dit tieners ook echt aanspreekt. Het is dus absoluut een bezoekje waard.

Opwekking – TEENZONE

Reeds bijna 50 jaar wordt er tijdens het Pinksterweekend op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen de Pinksterconferentie gehouden. Wat is begonnen als een gezinsconferentie, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsplek waar duizenden christenen vanuit alle hoeken van Nederland samen het Pinksterfeest vieren. Ook heeft het evenement een speciale TEENZONE in het leven geroepen; een terrein waar kinderen vanaf de brugklasleeftijd tot en met 16 jaar terecht kunnen voor allerlei gave buitenactiviteiten, muziek, prediking en nog veel meer. De toegang tot deze TEENZONE wordt enkel verleend op vertoon van een speciaal polsbandje dat aangeeft dat je een tiener bent. Deze polsbandjes zijn verkrijgbaar bij de ingang van de TEENZONE.

Huis van Belledag

Speciaal voor tienermeiden tussen de 12 en 16 jaar is er het Huis van Belledag. Het is een evenement waarin grappige, leuke, stoere en interessante workshops gegeven worden, allemaal met diepgang en speciaal bedoeld voor de jongedames. Het is een erg leuk evenement waar meiden met hun vriendinnengroepje naartoe kunnen gaan. Het doel van dit evenement is om met name de kwetsbare meisjes uit te laten groeien tot stoere en sterke vrouwen van de volgende generatie. Ook is er elke jaar een thema waaromheen de dag draait, en het evenement vindt doorgaans plaats in april. Een absolute aanrader voor jongedames die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.