Evenementen voor slechthorende jongeren

Dat er in Nederland evenementen georganiseerd worden voor doelgroepen in de breedste zin van het woord mag duidelijk zijn. SH-Jong doet daar nog eens een schepje bovenop door evenementen te organiseren welke speciaal zijn gericht op slechthorende jongeren. De organisatie hanteert een prachtig motto, en dat luidt: “Durf te dromen! Ook als je slechthorend bent kun je vrijwel alles bereiken!”

SH-Jong is een non-profit organisatie welke landelijk opereert, en richt zich dus specifiek op slechthorende jongeren tussen de 12 en 30 jaar oud. Ze houden zich in wezen met drie pijlers bezig, en dat zijn voorlichting, ontmoeting en belangenbehartiging. Met enige regelmaat organiseert SH-Jong dag- en weekendactiviteiten, waarvoor je jezelf kunt inschrijven. Denk bijvoorbeeld aan een huiskamerbijeenkomst waarin werk en solliciteren centraal staat. In een dergelijke bijeenkomst is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen, te praten over twijfels, onzekerheden en welke banen er bijvoorbeeld wel en niet bij jouw situatie passen.

Ook wordt er in oktober een super gezellig najaarskamp georganiseerd. Dit weekend staat bol van de toffe activiteiten en is een geweldige plek voor slechthorende jongeren om met elkaar in contact te komen.