Sprookjes en kabouters

De verbeelding van kleine kinderen kent geen grenzen en daarom genieten de meeste kinderen ook zoveel van sprookjes. Elfjes, kabouters, draken, eenhoorns en trollen, in de belevenis van jonge kinderen hebben alle mogelijke wezens recht van bestaan en is alles denkbaar! De wereld is betoverd en magie is overal aanwezig. Om de fantasiewereld van onze kinderen extra leven in te blazen is het misschien een leuk idee om met hen een heus sprookjes- of kabouterbos te bezoeken. Hieronder volgen een paar sprankelende suggesties!

Kabouterland

In de provincie Drenthe bevindt zich Kabouterland Exloo. Hier kunnen de kinderen zich een hele dag naar hartenlust vermaken. Er is van alles te zien en te doen. Zo is er een konijnenhol waarin de jongsten kaboutertjes kunnen gadeslaan en is er een spannende trollengrot die beslist verkend moet worden. Bovendien is er een kasteelruïne die met geheimzinnigheid omgeven is en mogen de kinderen speuren naar bijzondere kabouterstenen. Kortom, de magie is overal aanwezig in Kabouterland Exloo! Het kabouterpark kent een wandelroute die geschikt is voor kleine kindervoetjes. Onderweg zijn er – naast de talloze kabouters – een aantal (exotische) dieren te bewonderen. Voorts zijn hier en daar kleine speeltuintjes, zodat de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen. Tenslotte is het leuk om de ondergrondse kabouterwinkel te bezoeken en samen met onze kroost een lekkernij te nuttigen op een van de gezellige terrasjes in kabouterland. Let op, Kabouterland Exloo is momenteel gesloten, maar opent haar deuren weer in april!

Sprookjesbos

Op de Heunsberg in het Limburgse Valkenburg bevindt zich een echt sprookjesbos. Ook hier komen we kabouters tegen, maar ook de bekende sprookjesfiguren zoals Sneeuwwitje, Hans & Grietje, Klein Duimpje, Roodkapje, Repelsteeltje en niet te vergeten Doornroosje zijn van de partij. Ze bevinden zich in de knusse huisjes en de betoverende kasteeltjes die we onderweg in het sprookjesbos tegenkomen. Het is enig om deze sprookjes met onze jongste kinderen mee te beleven! Naast het sprookjesbos zijn er talloze andere attracties aanwezig, zoals een mergelgrot met de naam ‘De Gevaarlijke Groeve’. Gevaarlijk is de grot echter niet, maar wel erg spannend, want achter in de grot woont een heuse drakenfamilie! Verder zijn er speeltoestellen aanwezig, zoals het Schommelschip, de Zotte Zweefmolen, de Dolle Draaimolen en andere klim- en klautertoestellen. Deze speeltoestellen worden regelmatig gecontroleerd op hun veiligheid door deskundige monteurs die zich bedienen van bedrijfswagens met de zeer handige inrichting van Work System, zodat de eventuele reparaties aan de speeltoestellen vlot kunnen worden uitgevoerd. Tenslotte kent het sprookjesbos drie eetgelegenheden. Het ‘Tussendoortje’ heeft onder meer snoep en ijs in de aanbieding, het restaurant ‘de Boshut’ biedt lunchgerechten aan, zoals broodjes, nacho’s en een heuse ‘borrelplank’. En in het laatste restaurant ‘het Winkeltje’ zijn pannenkoeken, frietjes en zelfs pizza’s te verkrijgen. Het sprookjesbos is vanaf februari weer geopend.