Tussen wal en schip

Als het gaat om leuke evenementen die geschikt zijn voor tieners, valt deze doelgroep vaak tussen wal en schip. Tieners zijn nu eenmaal nog te jong om naar de meeste festivals te gaan, en ook bij de meeste kroegen en discotheken geldt er nu eenmaal een minimumleeftijd van 18 jaar. Ook zijn er natuurlijk talloze concerten waar tieners heen zouden kunnen gaan, echter wordt hier toch vaak een adviesleeftijd gehanteerd van 16 jaar en ouder, en wordt er onder deze leeftijd slechts toegang verleend onder begeleiding.

Nu zal het voor de meeste ouders helemaal niet zo’n probleem zijn om een dagje of avondje mee naar een evenement te gaan met je kind, echter zal de gemiddelde tiener het op zijn zachtst gezegd niet heel leuk vinden als pa of ma meegaat en langs de zijlijn staat te kijken. Uiteindelijk is het in feite aan de ouders zelf om te bepalen of zij hun kroost zonder begeleiding naar een concert of evenement willen laten gaan, mits dit het gehanteerde deurbeleid van het evenement echter niet schendt.

Er zijn natuurlijk ook een heleboel evenementen waar tieners wel zonder begeleiding naartoe mogen, echter worden deze evenementen al weer snel oninteressant voor deze doelgroep, omdat er doorgaans te kinderachtige optredens of activiteiten plaatsvinden. Je zou dus kunnen stellen dat deze leeftijdsgroep een beetje buiten de boot valt. Daarom hebben we op deze website diverse evenementen voor je op een rijtje gezet welke absoluut geschikt zijn voor tieners, en waar je hen met een gerust hart alleen naartoe kunt laten gaan. Lees daarom rustig verder op onze website, en ontdek wat voor leuke events er voor jouw tiener zijn!