Woonbeurzen

De mode voor woninginrichting is veelzijdig en aan verandering onderhevig. Voor mensen die graag op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied worden er jaarlijks veel woonbeurzen georganiseerd. Dit is ook een leuk dagje uit voor degene die graag de verschillende stijlen van diverse woonkamers wil bekijken.

Als je inspiratie op wilt doen voor de inrichting van je woonkamer zijn er online ontelbare foto’s te vinden met geweldige ideeën. Maar het is natuurlijk veel leuker om echt door een stijlvol ingerichte ruimte te lopen. Op deze manier kun je ook beter voelen wat precies bij je past. Alles wordt weloverwogen opgesteld voor de beurs en er wordt overal over nagedacht.

De beurzen worden in grote hallen gehouden. Bijvoorbeeld in de RAI in Amsterdam wordt normaal gesproken elk jaar een meerdaagse woonbeurs georganiseerd.

Er worden door middel van scheidingswanden afzonderlijke ruimtes gemaakt waarin een kamer, een keuken of een slaapkamer wordt nagebootst. De mode met betrekking tot meubels en decoratie wordt tentoongesteld door verschillende bedrijven. De meubels passen bij de decoratie aan de wanden en bij de bekleding van de vloer.

Op dit moment zijn bijvoorbeeld houten vloeren erg geliefd. Toch houden veel mensen ervan om dit met een kleed wat warmer te maken bij het zit gedeelte. Dit staat op de beurs allemaal uitgestald zodat je kunt zien hoe het er uitziet. Veelal zie je ronde vloerkleden onder ronde tafels, maar op de beurs zal je alles zien en kun je vergelijkingen maken waardoor je jouw eigen voorkeur zult ontdekken.

De woonbeurs is een ideale plek om te leren hoe je van een kleine ruimte optimaal gebruik kunt maken.

Bij elke stand zijn professionals op het gebied van woninginrichting aanwezig die speciaal op de beurs staan om informatie te verstrekken over diverse producten rondom wonen. De ambiance is anders dan in een winkel omdat het op de beurs vooral om informatie gaat. Natuurlijk wordt er reclame gemaakt door bedrijven, maar de verkopers weten dat mensen naar de beurs komen om zich te oriënteren en dat maakt de sfeer ongedwongen. Het is ook echt een dagje uit met een koffiehoek en eetgelegenheden waar je een praatje kunt maken met andere gasten. Om het voor het hele gezin aantrekkelijk te maken zijn er meestal ook speelhoeken voor de kinderen met ballenbakken, springkussens en glijbanen.

In de zomer worden er ook woonbeurzen in de open lucht georganiseerd met gezellige terrasjes en eetkraampjes. De woonbeurzen worden meestal niet op straat gehouden maar op speciale locaties, zoals bijvoorbeeld een landgoed of een kasteeltuin. Hierdoor krijgt de beurs een chique uitstraling en is het evenement niet te verwarren met een straatmarkt.