Modeshows

Wanneer je het woord ‘modeshow’ hoort heb je waarschijnlijk meteen een bepaald beeld voor ogen. Lange, superslanke topmodellen, paraderend over een catwalk in de meest bizarre en extreme creaties. In het publiek zitten enkel de meest vooraanstaande (haar)stylisten, beroemdheden en bekende fashionista’s. Maar wist je dat er ook veel modeshows gehouden worden waarvoor je geen beroemdheid hoeft te zijn om binnen te komen?

Amsterdam Fashion Week

Dit mode-evenement vindt twee keer per jaar plaats op het terrein van de Westergasfabriek in, je raad het al, onze hoofdstad Amsterdam. Niet alleen de gevestigde orde onder de modeontwerpers mogen hier hun nieuwste creaties vertonen, ook voor beginnende ontwerpers is er meer dan voldoende draagvlak.

Tijdens de Amsterdam Fashion Week zijn er modeshows waar enkel genodigden en mensen met een gekocht ticket welkom zijn, maar er is ook een programma dat vrij toegankelijk is voor het grotere publiek. Dit gedeelte van het evenement wordt AIFW Downtown genoemd en bestaat uit feesten, exposities, winkelopeningen en verschillende andere evenementen gerelateerd aan mode. Als https://www.na-kd.com/nl een fysieke winkel zou zijn, zou je deze winkel bijvoorbeeld best eens op het programma van AIFW Downtown kunnen zien staan.

Bruidsmodeshows

Ben je een aanstaande bruid en heb je nog geen idee in wat voor jurk je op de mooiste dag van je leven rond wilt paraderen? Een bezoekje aan een van de vele bruidsmodeshows is dan zeker aan te raden. Tijdens een bruidsmodeshow kun je op een heel relaxte en vermakelijke manier kennismaken met alle modetrends in de wereld van bruiloften en partijen.

Denk maar niet dat er alleen maar standaard witte trouwjurken geshowd zullen worden, want het aanbod aan excentrieke en opvallende bruidskleding is tegenwoordig enorm. Vaak wordt er tijdens bruidsmodeshows overigens ook meer dan voldoende aandacht besteed aan kleding bedoeld voor de moeder van de bruid de bruidsmeisjes en de bruidegom.

Greatest Fashion Fair

De Greatest Fashion Fair is niet echt een modeshow, maar meer een modebeurs. De beurs staat volledig in het teken van plussize dameskleding en accessoires. Deze modeshow word jaarlijks gehouden in het World Fashion Centre Beursplaza in Amsterdam en is een mooie overzichtelijke beurs met een erg prettige ambiance. Per beursdag wordt er meerdere malen een modeshow gelopen door plussize modellen die je de nieuwste mode tonen, er zijn heerlijke hapjes te koop en je wordt verrast met een heleboel andere extra’s en verrassingen. Kortom, de Greatest Fashion Fair is een beurs die je niet mag missen!

Modefabriek

De Modefabriek is een modeplatform bedoeld om de modebranche samen te brengen en de branche een stimulans te geven. Het platform een aanvulling op het fysieke evenement dat sinds 1996 twee maal per jaar wordt gehouden. Tijdens dit evenement worden collecties, winkels, exposities, trends, muziek en eten en drinken op een geweldige manier gecombineerd. De Modefabriek is dus meer dan alleen maar mode, en zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.