De nieuwe maatregelen omtrent evenementen

Na de onzekerheid die het coronavirus met zich meebracht, waarbij we zoveel mogelijk binnen moesten blijven, is het eindelijk weer toegestaan om evenementen te bezoeken. De zomer is in aantocht en steeds meer evenementen mogen langzaamaan van start gaan. Om welke evenementen gaat het en onder welke voorwaarden mogen deze festiviteiten plaatsvinden?

Sinds 1 juni

Musea, theaters en bioscopen mochten vanaf 1 juni weer beperkt open zijn. Het maximum aantal van dertig bezoekers mag op dit moment echter niet worden overschreden. Ook dierentuinen, pretparken en podia zijn inmiddels weer open, maar gasten dienen hun bezoek van tevoren te reserveren, zodat te allen tijde de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden.

Vanaf 1 juli

De nieuwe maatregelen kondigen aan dat het maximum aantal bezoekers voor culturele festiviteiten verhoogd zal worden naar 100 bezoekers. Ook is het mogelijk om weer naar de kermis te gaan, hoewel de meeste kermissen bij voorbaat al afgelast zijn. Toch wordt er naar oplossingen gezocht om kermissen eind juli – weliswaar op kleinere schaal – weer op te zetten. Ook festivals hebben groen licht gekregen, hoewel ook hier reeds maanden geleden besloten is om de zomerse activiteiten niet door te laten gaan. De voorbereiding kost immers gigantisch veel tijd en geld en vanwege de onzekerheid was het voor vrijwel elk festival een te grote gok om het er zomaar op te wagen. De meeste Nederlanders zijn deze zomervakantie genoodzaakt om hun vakantie in eigen land te vieren, maar er bestaan inmiddels dus steeds meer opties voor een leuk dagje weg. Zo kunnen we aan het einde van de dag toch nog ons blije gezicht in spiegels zien en vrolijk vooruit kijken naar de toekomst. Gelukkig worden er genoeg leuke evenementen gehouden, zodat we ons ook deze zomer goed zullen vermaken.