The S’Culture Clup

Een avond vol vette optredens, kunst, sportieve activiteiten, film en muziek, dat is wat The S’Culture Clup brengt. Het wordt georganiseerd in navolging van het I’ve Got the #Powertraject, een project van de Kleine Ambassade waarin ze samenwerkten met de Bibliotheek van Schiedam, de Wenneker Cinema en het Stedelijk Museum Schiedam. Participatieprogramma I’ve Got the Power heeft als doel jongeren met elkaar te verbinden, en hen de kans te geven om echt te participeren in hun eigen leefomgeving. Gave plannen bedenken, en deze ook daadwerkelijk uitvoeren, dat is het grootste doel, en dat is aardig goed gelukt, blijkt wel uit het evenement The S’Culture Clup.

The S’Culture Clup wordt dan ook georganiseerd voor en door jongeren. Op het I’ve Got the Power evenement werd namelijk aan 1.400 jongeren gevraagd om hun mening te geven, en één van de dingen die daaruit duidelijk naar voren kwam was dat zij vonden dat er meer activiteiten en evenementen georganiseerd moesten worden voor hun doelgroep in de stad Schiedam.

Hier werd gehoor aan gegeven, maar niet voordat er eerst gepraat, gebrainstormd en gediscussieerd werd; door de jongeren zelf uiteraard. Onder begeleiding van De Kleine Ambassade werd in vier workshops allerlei informatie besproken met betrekking tot het organiseren van een festival, want het is uiteraard meer dan alleen wat tentjes, barretjes en foodtrucks neerzetten. Een klein half jaar verder staat er inmiddels een prachtig avondvullend programma klaar, voor en door de jongeren, en met een beetje input van de diverse betrokken culturele instellingen.

Het evenement vond plaats op 14 juni 2019, en was een gratis toegankelijk evenement. Er traden bekende en minder bekende dj’s en bands op, er was een Instagram clinic, er stond een handlettering muur, er was een dancebattle en er werden diverse films getoond. Kortom The S’Culture Clup was een doorslaand succes.